keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Omena-vaniljawienerit

Pitkästä aikaa pääsin harjoitttelemaan wienerien tekoa. Edellisestä kerrasta onkin melkein 3 vuotta. Hieman oli taas muistelemista että mites se kaulitseminen menikään, mutta kyllä se sieltä sitten muistui mieleen. Täytyy kyllä myöntää etten ihan ole täysin tyytyväinen wienerien ulkonäköön. Kaulinta ei mennyt ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan mutta ei anneta sen pilata päivää :).


Tein perhosmallisia wienereitä eli 3mm paksuisiin, 10*10cm kokoisiin neliöihin pursotetaan täyte keskelle. Ota yhdestä kulmasta kiinni ja paina se kiinni vastakkaiseen kulmaan. Jotta saat kolmion muodon. Taitos pysyy kiinni kun hieman sivelet kananmunaa reunoille ennen taitosta.


Ota terävä veitsi ja leikkaa kolmion kärkeen pieni viilto. Tee samoin molemmille sivuille noin keskelle laitaa. Nosta wiener pellille ja samalla käännä wieneriä kaarevaksi jolloin viillot erottuvat toisistaan ja saat "perhosen siivet". Tässä on huono esimerkki valitettavasti. Olisi pitänyt kaartaa huomattavasti enemmän jolloin muoto olisi ollut nostatuksen jälkeenkin kaareva ja perhosmainen. No seuraavalla kerralla sitten parannetaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti