gluteiiniton
vaalea pohja:
4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
tumma pohja:
( Menettele kuin edellä mutta lisää joukkoon kaakaojauhe )
1-2 rkl Fazerin 99,9% kaakaojauhetta
Kaakaojauheen määrä riippuu kuinka tumman haluat pohjasta.
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Sihtaa ne massaan, samallla varovasti puuhaarukalla nostellen.
4. Kaada taikina uunipellille ja paista 8-10 min uunin keskitasossa. Pohja on kypsä kun se on kauniin kullanruskea.
5. Kumoa kypsä torttu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti.
6. Täytä torttu haluamallasi täytteellä ja rullaa.
Kuvassa näkyy sekä tumma että vaalea pohja
Suklainen- täyte:
( Näkyy kuvassa vasemmalla)
2 dl maitoa
2 pkt Blå Band: n suklaamousse-jauheseosta
ohut kerros omenahilloa
1. Sekoita pussien sisältö kylmään maitoon.
2. Vaahdota seosta voimakkaasti kunnes se vaalenee.
3. Levitä ohut kerros omenahilloa pohjalle. Tortusta tulee helposti liian makea joten ole säästeliäs!
4. Levitä mousse hillon päälle.
Tässä kohtaa huomasin että jotta rullaaminen sujuu helpommin kannattaa antaa torttupohjan viiletä hetken jääkaapissa täytteineen päivineen jotta mousse saa tekeytyä. Jos jääkaapissa on tiukkaa voit laittaa pelkän mousse-kipon viilenemään mutta silloin itse levittäminen on hankelempaa kuin suoraan sekoituksen jälkeen.
5. Rullaa kääretorttu.
Vadelmainen- täyte:
( Näkyy kuvassa oikealla )
2 pkt maitorahkaa
2-3 rkl vadelmahilloa
2-3 rkl Sallisen vaniljakreemi jauhetta ( Löytyy leivonta hyllystä)
1. Sekoita aineet keskenään ja levitä pohjalle.
2. Kääri torttu.
Ota huomioon että hillon ja kreemijauheen määrä ovat suhteessa toisiinsa (esim. 2rkl hilloa, 2 rkl kreemijauhetta jne.)
Itse pidin enemmän täytteestä kun siinä oli 2 rkl vadelmahilloa mutta tämä on makuasia kuinka makeaa täytteestä haluaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti