sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pääkallokakku

Näin Halloweenin kunniaksi päätin irroitella hieman ja tein mini-täytekakun.
Kyllä riittää syömistä kahdella ihmiselle :). 



Vuuan koko: 16 cm
Henkilömäärä: 9 henkilöä

Pohja:

3 kpl              kananmunia
1 dl                sokeria
1 dl                vehnäjauhoja
1/2 dl             perunajauhoja
1/2 tl              leivinjauhetta

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot keskenään. Sihtaa jauhot massaan samalla sekoittaen. Sekoita varovasti ettei kuohkeus katoa. Itse sekoitin käsin vispilällä.
3. Voitele ja jauhota vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
4. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n.30-35 min, riippuen uunin tehosta.

Täyte:

2 dl                vispikermaa
100 g             maustamatonta tuorejuustoa
1 dl                toffeekastiketta
n. 1/4 dl         sokeria
1 tl                 vaniljasokeria
4 kpl              liivatelehtiä
150 g             Rainbown- trooppista hilloa

Kostutus: 

ananasmehua

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita kansiosa pohjalle. Kostuta pohja.
3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, toffeekastike ja sokerit.
4. Purista ylimääräiset vedet liivatelehdistä ja liuta ne kattilassa pieneen määrään kiehautettuun veteen.
Anna jäähtyä hieman. Sekoita liivateseos täytteeseen. Muista sekoittaa koko ajan että massasta tulee tasaista!
5. Levitä pohjan päälle puolet hillosta. Kaada hillon päälle puolet täytteestä.
6. Laita keskimmäinen kerros päälle ja kostuta. Toista edellinen vaihe ( 5.)
7. Laita pohja kanneksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Seuraavana päivänä aloitin kakun kuorruttamisella.
Valmistin sokerikreemin minkä levitin kakun päälle ja reunoille ennen kuin asetin sokerimassan siihen.
Näin pinta pysyy kuivana eikä ime kakusta kosteutta jolloin sen koostumus kärsii.

Sokerikreemi:

125 g            margariinia
1 tl                vaniljasokeria
4 dl               tomusokeria
1 rkl              vettä

1. Notkista margariini koneessa.
2. Lisää pehmeään rasvaan vaniljasokeri. Sihtaa tomusokeri massaan samalla sekoittaen.
3. Lisää lopuksi vesi.
4. Kuorruta kakun reunat ja pinta tasaisesti.
5. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun kaulaat sokerimassan.

Pinta:

n. 400 g        mustaa sokerimassaa
n. 150 g         valkoista sokerimassaa

Pinnalle voit laittaa marsipaania tai sokerimassaa. Itse en hirveästi välitä marsipaanista joten päädyin jälkimmäiseen. Tämä on ihan jokaisen oma makuasia.
Löysin prismasta valmiiksi värjättyä mustaa sokerimassaa joten säästyin värjäämiseltä.

1. Kauli massa 2mm paksuiseksi levyksi ja aseta kakun pinnalle kaulinta apuna käyttäen. Painele varovasti käsillä jotta saat ylimääräiset rypyt saadaan pois. Muista käyttää hanskoja!
2. Leikkaa ylimääräiset reunat vaikka pizzaleikkurilla.

3. Kauli valkoinen massa samaan paksuuteen ja leikkaa siitä pääkalllo sekä 4 kpl luita.
4. Liimaa ne tilkallisella vedellä keskelle kakun pintaa.
5. Voit halutessasi tehdä koristereunan samasta kaulauksesta.

Toivottavasti maistuu!! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti