maanantai 26. marraskuuta 2012

Omena-toscapiirakka

Aivan ihanan mehevä piirakka näin kylmien iltojen iloksi :D.
Ohjeesta tulee koko pellin kokoinen piirakka joten siitä riittää isollekin porukalle.

Pohja:

4 kpl          kananmunaa
2 dl            sokeria

5 dl            vehnäjauhoja
2 tl             leivinjauhetta

1 dl            sulatettua voita/ juoksevaa voita
1 dl            maitoa

5-6 kpl      vihreää omenaa
päälle         kaneli-sokeria

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Tämän aikana kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita varovasti ettei kuohkeus kärsi.
4. Lisää lopuksi voi ja maito.
5. Levitä uunipellille tasaisesti ja lado pohjan päälle ohuet omenan viipaleet. Ripottele päälle kaneli-sokeriseosta.
6. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.10min.

Pohjan ollessa uunissa valmista toscakuorrutus.

Kuorrutus:

150 g       sulatettua voita
0,75 dl     vehnäjauhoja
2,25 dl     sokeria
0,75 dl     maitoa
150 g       mantelisuikaleita

1. Sulata voi.
2. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen  kiehumispisteeseen.
3. Lisää manteli.
4. Levitä seos puolikypsälle piirakalle.
5. Paista lisää 10-12 min. Piirakka on kypsä kun pohja on vaalean ruskea ja pinta on saanut hieman väriä.
Tarkista pohjan väri kurkistamalla leivinpaperin alle nostamalla hieman paperia. Värin ollessa vaalea, anna olla vielä vähän aikaa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti