tiistai 1. tammikuuta 2013

piirakkapohja ( suolainen )

Teki mieli suolaista piirakkaa joten päätin testata yhtä reseptiä minkä löysin sattumalta kansioistani.
 Tämä on kätevä ohje koska tähän voi soveltaa loputtoman määrän eri täytevaihtoehtoja. Saa juuri sellaisen piirakan kuin haluaa :).

200 g            vehnäjauhoja
3 g                suolaa
100 g            margariinia ( huoneenlämpöistä )
2-3 rkl          kylmää vettä

1. Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Anna taikinan levätä kylmässä n. 30 min ennen leivontaa.
Taikina riittää n. 27 cm halkaisijan piirakka vuokaan.
2. Voitele vuoka ja asettele kaulittu taikina vuokaan niin, että se ylettyy ihan vuuoan yläreunaan saakka.
Anna levätä kylmässä jälleen n. 30 min ennen paistoa.
3. Esipaista pohja 200 asteessa 15 min uunin alimmalla tasolla ( painojen alla esim. kuivatut herneet tai pienempi vuoka) ja ilman painoja 5 min.

4. Täytä piirakka ja jatka paistoa 30-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti