Iski kauhea mielihalu saada taatelikakkua ja vaikka joulu meni jo, niin ei anneta sen häiritä.
Tässä myös teidän iloksi :D.
1 pkt taateleita
3 dl vettä
3 dl sokeria
200 g pehmeää voita
2 kpl kananmunia ( huoneenlämpöisiä )
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1. Keitä hienonnetut taatelit, sokeri ja vesi kattilassa pehmeän siirappimaiseksi massaksi ( 5-10min riittää ).
Anna seoksen jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi. Huomio vaihe: 2, vältetään voin sulaaminen.
2. Vaahdota taateliseos ja pehmeä voi keskenään. Muista tehdä vaahdotus vatkaimen pienimmällä teholla jotta massa tulee mahdollisimman kuohkeaksi.
3. Lisää kananmunat varovasti sekoittaen. Tässä kohtaa kannattaa laittaa uuni päälle 170 asteeseen.
4. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään sekaisin. Sihtaa ne massaan, pienissä erissä sekoittaen käsin puuhaarukalla.
5. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista 170 asteessa, uunin keskiosassa n.55-60 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti