torstai 21. helmikuuta 2013

Marjainen juustokakku

Löysin joku aika sitten kivan juustokakun ohjeen Valion Valssi-lehdestä. Alkuperäisessä versiossa kakku on kuningatar täytteinen. Halusin lisätä siihen jotain extraa joten lisäsin siihen myös mansikoita sekaan. Hyvin upposi miesväelle. Tässä myös teidän iloksi :).

Pohjana käytin gluteiinitonta kääretorttu pohjaa, jonka olenkin jo aikaisemmin tänne kirjoittanut. Tässä perusohje.

 Pohja:

4 kpl           kananmunia
1,5 dl          sokeria
1,5 dl          perunajauhoja
1 tl              leivinjauhetta

Paista 225-asteessa n. 8-10 min.

Mustikkatäyte:

200g            kuningatar maitorahkaa
50 g             sokeria
90-100 g      mustikkasosetta ( piltti versiokin toimii )
4 kpl            liivatelehtiä
17 g             vettä
1 dl              vispikermaa

1. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri ja mustikkasose.
2. Sekoita joukkoon ensin kylmässä vedessä liotetut ( 5- 10 min ) ja kuumassa vedessä sulatetut liivatelehdet. Muista sekoittaa seosta samaan aikaan kun lisäät liivatelehdet!
3. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
4. Laita massa halk.16 cm kakkurenkaaseen ja anna hyytyä kylmiössä 2 tuntia.

Mansikkatäyte:

200 g          vanilja maitorahkaa
100 g          sokeria
200 g          mansikoita
30 g            vettä
4-5 kpl        liivatelehtiä
170 g          vispikermaa

1. Täyte valmistetaan samalla tavalla kuin edellä mustikkatäyte mutta jaetaan eri tavalla (kts. kuva alla).


 Eli kuvassa olen laittanut kääretorttu pohjan valmiiksi leikattuna irtopohja vuokaan ( halk. 24 cm ). Pohjan päälle suurin piirtein keskelle kakkua, laitetaan hyytynyt mustikkatäyte. Kaada sitten juuri valmistamasi mansikkatäyte koko komeuden päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä kylmiössä n. 2 tuntia.



Pinta:

300 g          vadelmia
1-1,5 dl      sokeria
3 rkl            vettä
3 kpl           liivatelehtiä

1. Liota liivatelehdet ja sulata kuumassa vedessä. Sekoita se vadelmasoseeseen. Testaa itsellesi sopiva makeus. Tämä on makuasia joten sokerin määrä saa vaihdella. Kaada massa kakun pinnalle.
Anna hyytyä vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua. Mielummin tarjoa kakkua vasta seuraavana päivänä.



Kakun voi halutessaan vielä koristella jos haluaa, tämäkin on makuasia. Itse kakku olisi kelvannut tällaisenaan mutta päätin harjoitella hieman suklaan spritsausta. Lopputulos oli tämä. Ei nyt ihan täydellinen mutta valkosuklaa tasapainotti  mukavasti hieman hapanta vadelman makua kakussa.



Tässä teille vielä näyte miltä kakun leikkauspinta näyttää. Kivaa vaihtelua perusjuusto kakkuihin :).






2 kommenttia:

  1. Ei pitäisi lueskella tällaisia herkkupostauksia nälkäisenä ;-)

    Maukkaan näköinen kakku tosiaan! Kerro vielä poropeukalolle, että miten tuon mustikkatäytteen saa tuohon kakkupohjan päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpommalla pääsee kun käyttää molemmissa täytteissä irtopohja vuokaa. Vuuat on pinnoitettu joka auttaa huomattavasti. Vuuat voi myös vuorata leivinpaperilla mutta siitä ei tule niin sileää reunaa. Itse varmistin vielä täytteen irtoamisen kauniisti, vetämällä ohuella muovisella lastalla reunan ympäri. Tämän jälkeen kumosin mustikkatäytteen noin keskelle kakkua ja vasta sitten avasin vuuoan lukon. Ota ensin varovasti reunat pois ja viimeisenä irtopohja. Selvenikö yhtään? :)

      Poista