torstai 11. huhtikuuta 2013

Focaccia

Olen tässä viime päivinä testannut monta kertaa tätä ohjetta ja todennut sen hyväksi. Suosittelen lämpimästi!


Pohja:

25 g              kuivahiivaa
5 dl               Oatly Kaurajuomaa
8 dl               vehnäjauhoja
1 1/2 rkl        oliiviöljyä
1/2 tl             suolaa

1. Lämmitä Oatly Kaurajuomaa 42-asteiseksi ( 37 C jos käytät tuorehiivaa ).
2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
3. Lisää kaikki aineet nesteeseen ja sekoita koneella n. 10 min. Älä säikähdä taikinan kuuluukin olla löysää!
4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti. Anna kohota n. 30 min.
5. Focaccian päälle voi laittaa: fetajuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, punasipulia ja oliiveja. Yleensä pinnalle ripotellaan vielä sormisuolaa.
Jos haluat focacciasta vähemmän suolaisen voit laittaa päälle: eri värisiä paprikoita ja sipulia.
6. Paista Focaccia 200 asteisessa uunissa n. 25-30 min riippuen täytteen määrästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti