tiistai 2. huhtikuuta 2013

Viikuna-aprikoosikakku

Sain mielenkiintoisen lahjan tuttavaltani: Viikuna-aprikoosihilloa. Kiitin tietenkin kauniisti. Kotona ruperin pähkäilemään mihin ihmeeseen sen käytän.  Muutaman koeleivonnan jälkeen sain aikaiseksi siitä kahvikakun.
Joku kaunis päivä testaan miten kuivatuista viikunoista saisi hyvän kahvikakun pyöräytettyä, mutta nyt tässä on hillo versioina :).

200 g                voita
2 dl                   sokeria
200 g                viikuna-aprikoosihilloa
3 kpl                 kananmunia
2 tl                    vanilliinisokeria
2 tl                    leivinjauhetta
3 dl                   vehnäjauhoja

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää hillo joukkoon varovasti sekoittaen ettei kuohkeus kärsi.
2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään, sihtaa ne taikinan joukkoon.
4. Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 C, 50-60 min. Testaa kypsyys tikulla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti