torstai 18. lokakuuta 2012

Kermaviilikakku



150 g               margariinia / voita
3 dl                  sokeria

2 kpl                kananmunia
1 rs                  kermaviiliä

5 dl                  vehnäjauhoja
1 tl                   ruokasoodaa
1/2 tl                neilikkaa
1 tl                   kanelia
1 tl                   vaniljasokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Sokeri on liuennut kunnolla rasvaan kun vaahdon koostumus on vaaleaa ja sileää eikä rakeista.

2. Lisää joukkoon yksitellen huoneenlämpöiset kananmunat. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kermaviili. Sekoita tasaiseksi.

4. Sekoita kuiva-aineet ensin keskenään jonka jälkeen sihtaa ne taikinaan.

5. Voitele vuoka kevyesti voilla ja jauhota reunat esim. korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla. Näin kakku lähtee vuoasta paiston jälkeen eikä hajoa.

6. Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta.

7. Paista kakkua 175 asteessa keskitasossa n. 1h. Tarkasta kypsyys tikulla!

8. Anna kypsän kakun jäähtyä 10-15min jonka jälkeen kumoa se leivinpaperin päälle. Irroita vuoka.

9. Tarjoa jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti