lauantai 13. lokakuuta 2012

Pannupizza

Näin viikonlopun kunniaksi valmistin kunnon pannupizzan. Tämä on perheeni kestosuosikki :D.

Pohja (pellillinen)

50 g               tuorehiivaa
3 dl                vettä (n.37 asteista)
2 rkl               öljyä
2 tl                 suolaa
7 dl                vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita.
2. Lisää öljy ja suola.
3. Sekoita jauhot joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa kunnes jauhot on sekoittunut kunnolla.
4. Nosta kulho kuumaan vesihauteeseen ja peitä liinalla. Nostata taikinaa n.30 min tai kunnes taikina on kohonut kaksinkertaiseksi. Säädä uuni 200 asteeseen.
5. Nostatuksen jälkeen kaada kohonut taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli uunipellin kokoiseksi. Paksuudeksi tulee n.5mm.
Älä anna paksuuden hämätä! Taikina nousee uunissa yli kolminkertaiseksi.
6. Levitä pohjalle ensin tomaattipyrettä ja haluamasi täytteet.
7. Paista uunin keskitasossa n.30 min riippuen uunin tehosta ja kuinka rapeaksi haluat pohjan olevan.

Huom! Mikäli et ole pannupizzan ystävä vaan pidät rapeasta pohjasta voit puolittaa ohjeen. Muista vaan jättää pizzapohja pienemmäksi ja vähentää paistoaikaa! Normaalipizzan paistoaika on n.20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti