torstai 4. lokakuuta 2012

Lihamureke

400 g                jauhelihaa
1 dl                   korppujauhoja
2 dl                   vettä
1 kpl                 sipuli
1 kpl                 kananmuna
2 tl                    suolaa
1 tl                    valkopippuria
1 tl                    mustapippuria
3 kpl                 valkosipulinkynttä

1. Anna korppujauhojen turvota vedessä 5-10 min.

2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, mausteet, kananmuna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.

3. Muotoile paksuksi tangoksi. Paista 200 asteessa n. 30 min.

HUOM! Jos haluat murekkeeseen mehevyyttä suosittelen lisäävän esim. hienonnettuja herkkusieniä.
Olen kokeillut sekä tuoreita että säilyke herkkusieniä ( 1 prk) . Molemmat toimivat mainiosti.

Lindströmin murekkeen saat kun lisäät 1-2 raastettua etikkapunajuurta mureketaikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti